ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

 

з 20 вересня 2017  року вступає в силу стаття 21 Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей).

Сертифікація постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, НЕ Є ОБОВ’ЯЗКОВОЮ.

З вимогами щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) затверджені наказом Мінагрополітики від 01.10.2012 № 590, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 09.10.2012 за № 1704/22016 (із змінами) можна ознайомитись за посиланням: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1704-12.

У випадку невиконання операторами ринку обов’язку щодо впровадження системи НАССР (п.п. 4 п. 1 статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів») передбачена відповідальність операторів ринку харчових продуктів (власників потужностей) у вигляді штрафу на юридичних осіб – у розмірі від тридцяти до сімдесяти п’яти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб – підприємців – у розмірі від трьох до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат та зупинення роботи потужності.